Wat kost een website

Hoeveel kost een website

Een vraag die iedereen zich stelt die plannen maakt een eigen website te laten ontwikkelen.  Een heel eenvoudige vraag, doch het antwoord is iets complexer. Het budget dat u moet voorzien om uw website te laten ontwerpen hangt vooral af van het doel dat u voor ogen heeft. Geen eenvoudige opgave.
Wat is het doel van uw website?

Doel van uw website

Wat is het doel van uw website? Wens je op een eenvoudige wijze enkel online uw diensten kenbaar te maken  of wil je met je website uw producten of diensten te koop aan te bieden en dus zo hoog mogelijk wil scoren in Google. Het spreekt voor zich dat hier de prijzen al sterk kunnen verschillen.
Om onze prijsstelling toch enigszins overzichtelijk te houden werken wij met standaard pakketten met een indicatieve prijsstelling. Deze prijzen kunnen afwijken afhankelijk van uw eisen en doelstellingen.

WIJ MAKEN HET U GEMAKKELIJK

BIJ PHOTOSIGN KAN JE KIEZEN UIT VIER PAKKETTEN

Visitekaartje

250 euro

Meer info

BUDGETPAKKET

550 euro

Meer info

PREMIUMPAKKET

850 euro

Meer info

WEBSHOP

1100 euro

Meer info

 

Hoeveel kost een website per jaar

De kost voor de ontwikkeling van je website is een éénmalige kost. Maar hoe zit dat nu met de jaarlijkse kosten om de website draaiende te houden. Hieronder sommen we de meest courante kosten op die jaarlijks terug keren.

Kosten voor hosting en domeinnaam

Een jaarlijks terugkerende kost is die van de webhosting en de domeinnaam. Je website moet trouwens een naam krijgen en ergens op een server opgeslagen worden. De jaarlijkse kost voor een goede hosting en domeinnaam voor een kleine tot middelgrote website zal rond 120 euro per jaar liggen.

Onderhoudskosten

Een belangrijk punt dat weleens over het hoofd gezien wordt zijn de kosten voor het onderhoud. Onder onderhoudskosten valt niet enkel de kost om de website technisch in orde te houden (bij een goed ontworpen website zijn deze kosten eerder gering), maar zijn het vooral de kosten voor het aanbrengen van nieuwe content die hier de prijs de hoogte in zullen sturen. Lever je zelf de content of laat je de teksten schrijven door een professional? Doe je zelf de updates via het CMS of laat je dat liever over aan iemand anders? Dit zijn maar enkele belangrijke vragen die op voorhand dienen gesteld te worden maar die wel bepalend zijn voor de jaarlijkse onderhoudskosten van uw website.

Tijden veranderen en je prachtige ogende website met zijn strakke looks zal na verloop van tijd niet meer die uitstralen. De kosten voor een nieuwe lay-out kunnen we plaatsen onder onderhoudskosten.